Kisállat-Ambulancia Sopron
​Szeretettel várjuk Önt és kedvencét barátságos, csendes,  virágos, zárt udvari környezetben, a rendelő előtt ingyenes parkolási lehetőséggel, Sopronban a Wesselényi u. 3. sz alatt !
Ne feledje !
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...A sebészeti beavatkozásainkat jól felszerelt műtőben végezzük. Itt kapott helyet a Röngen is, hogy csontműtétek esetén akár műtét közben is tudjuk kontrollálni a beavatkozásunk helyességét.Ha a betegség természete úgy kívánja, rendelkezésünkre áll egy Medirönt-4 típusú felvételező berendezés. Gyakran használjuk balesetes betegeknél, törés vagy ficam gyanújakor, de más alkalmakkor is. Diszplázia szűrőállomásként csípő és könyökízületi szűrővizsgálatokat végzünk, a környéken egyedülállóan a MEOE-val és Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesülettel együttműködve.

Altatógépünkkel tudjuk biztosítani a ma legkorszerűbbnek számító gázzal történő un. inhalációs narkózist. Ez az altatástípus jól kormányozható, betegre szabható, idős vagy vemhes állat is jól bódítható. A páciensek viszonylag rövid időn belül, a narkózisgáz kilélegzése után ébrednek. Az altatást isoflurannal végezzük.
 
Az altatott állat életfunkióinak egy fontos megfigyelője a pulzoxyméter. Ez a készülék figyeli a beteg vérének oxigén telítettségét, és kijjelzi a pulzusszámát. Az altatást úgy igyekszünk kormányozni, hogy a vér oxigén telítettsége meghaladja a 90 %-ot. Ilyenkor megfelelő a szervek oxigén ellátottsága.
Altatás közben EKG monitorizálást végzünk, hogy a narkózis mélységét így is ellenőrizzük. A folyamatos grafikus kijelzés nagyban segíti azt, hogy az érzékeny egyedeket időben észrevegyük és megfelelő gyorsan beavatkozzunk. Az EKG jelzi a szívfrekvenciát, az esetleges szívritmus hibákat. Az is látható, ha fárad a beteg, ilyenkor minél előbb igyekszünk befejezni a műtétet, és az ébredés irányába kormányozzuk az altatást. Az is előfordulhat, hogy olyan görbét látunk, ami indokolttá teszi a műtét elhalasztását.A légzésmonitor  hangjelzéssel jelzi a beteg minden egyes  kilégzését.  Műtét közben megnyugtató hallani, hogy az állat folyamatosan, szépen lélegzik. A műszer automatikusan jelez, ha bármilyen rendellenességet észlel.
Ha szükséges, ha a beteg állapota indokolja Ambu-ballonnal is tudjuk segíteni a beteg légését. Szerencsére ritkán van rá szükség, de akkor életmentő lehet.
Nagy mennyiségű hasűri tartalom eltávolítását segíti ez két tartályos sebészeti szívó. Jó szolgálatot tesz például hasvízkóros esetekben.


Ha feltételezzük, hogy sok apró vérző érrel lesz dolgunk, akkor ezzel a Kentamed típusú elektromos szikével végezzük a műtétet. Főleg vérző daganatok és szájsebészeti beavatkozásoknál vesszük igénybe.

Altatás közben az élő szervezetek hőszabályozása is részben kikapcsolt állapotban van ezért  a szervezetük hőmérséklete a műtét végére csökkenhet. Ezért operálunk melegítőpárnán és ezért takarjuk be a frissen operált állatot. Sokat segít viszont az is, ha a vénába testmeleg, 38-40 C-fokos és nem 20-25 C-fokos infúziót adunk a műtét alatt.
 
A pontos infúziós mennyiség beadását segíti az infúziós pumpa. Ezen előre be tudjuk állítani, hogy mekkora mennyiséget és milyen gyorsan akarunk betegünknek beadni. A műtét alatti folyadékpótlás rendkívül fontos a vérnyomás fenntartásához, a shock megelőzéséhez és a belső szervek megfelelő működéséhez.
 

A műtőasztalon hosszabb ideig mozdulatlanul fekvő beteg jó alápárnázottságát több méretben rendelkezésünkre álló vakuum-matraccal biztosítjuk. Így az asztal sehol sem nyomja a páciens semelyik testrészét sem, nem keletkezik zsibbadás, vérkeringési zavar. Nem mellesleg kiváló hőszigetelő.

Gondos munkát csak megfelelően tiszta eszközökkel lehet végezni. Ezért a sterilizálás előtt a műszereinket ultrahangos műszertisztítóba rakjuk, mely nagyon hatékonyan végzi el ezt a műveletet.Rendkívül fontos feladatunknak tartjuk a megfelelő fogászati ellátást és a fogászati beavatkozásokat, a megfelelő szájhigiene biztosítása érdekében. Ezen feladatunk ellátásához rendelkezünk az összes szükséges felszereléssel.
  
Egy több éve kiválóan működő Kavo márkájú lábpedálos eszköz hajtja meg a nagy fordulatszámmal működő a kézidarab nyelében elhelyezett motort. A bowdenes megoldással ellentétben, csak így érhető el a kellően magas fordulatszám.Fogtöméskor a képlékeny tömőanyag megszilárdításához ezt a Heliolux-II típusú kék fényű lámpát használjuk.
 
Egyes laborvizsgálatok előkészítése a vér centrifugálásával történik.

Bizonyos "rizikópácienseknnél", ha feltehetően vérszegénység, vagy vérvesztés van érdemes meghatározni a vérben lévő un. "alakos elemek" és a vérplazma arányát. Ezt ezzel a készülékkel, a mikrohaematokrit centrifugával percek alatt meg tudjuk tenni.
A  műanyag és gumi eszközöket, valamint a hőre érzékeny műszereket  gázban sterilezzük.
 Egyes műszerek és textiliák autoklávos sterilizálást igényelnek.

Rendelési idő
Hétfő:  8-9.30, 15-18
Kedd:   8-9.30, 15-18
Szerda:            15-18
Csüt. :  8-9.30, 15-18
Péntek: 8-9.30, 15-18
Szombat: 9-11 (havonta kétszer)​
Sopron, Wesselényi u. 3.
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...