Kisállat-Ambulancia Sopron
​Szeretettel várjuk Önt és kedvencét barátságos, csendes,  virágos, zárt udvari környezetben, a rendelő előtt ingyenes parkolási lehetőséggel, Sopronban a Wesselényi u. 3. sz alatt !
Ne feledje !
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...

Hím állatok ivartalanitása

Tengerimalac:


A hím állatok ivartalanítása kis különbségekkel, de minden állatfajban hasonlóképpen zajlik. A művelet általában egyszerűbb mint a nőstényeknél, hiszen itt a gonádok(ivarmirigyek) hasüregen kívül a herezacskóban vannak. Nem teljesen van ez így minden állatfajban. A tengerimalacnál a lágyékgyűrű a herék leszállása után is megtartja tágasságát, ezáltal azok később is vissza tudnak csúszni a hasüregbe.Az állatokat inhalációs boxban altajuk isoflurán altatógázzal, majd az "alvás" beállta után altatógépre, csecsemő légzőkörre tesszük.
A műtét után a sebre védőkötést rakunk. Az állat  fájfalomcsillapítót és antibiotikumot kap, valamint testméretének megfelelő mennyiségű energiadús infúziót. Nagyon fontos az ilyen kis állatok műtét alatti és utáni melegentartása, mert testsúlyukhoz képest relatíve nagy a testfelületük, és testhőmérsékletük csökkenhet. Ezért a beavatkozást melegített asztalon végezzük és a hőmérsékletüket kontrolláljuk.
Műtét előtt koplaltatás náluk nem szükséges, sőt ártalmas. Kérjük is, hogy hozzanak ennivalót a csöppségnek, hogy műtét után rágcsálhasson, a nagy ijedtségre.
A gázos altatásból általában rövid idő alatt magukhoz térnek kedvenceink.

(folytatjuk...)

Rendelési idő
Hétfő:  8-9.30, 15-18
Kedd:   8-9.30, 15-18
Szerda:            15-18
Csüt. :  8-9.30, 15-18
Péntek: 8-9.30, 15-18
Szombat: 9-11 (havonta kétszer)​
Sopron, Wesselényi u. 3.
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...