Kisállat-Ambulancia Sopron
​Szeretettel várjuk Önt és kedvencét barátságos, csendes,  virágos, zárt udvari környezetben, a rendelő előtt ingyenes parkolási lehetőséggel, Sopronban a Wesselényi u. 3. sz alatt !
Ne feledje !
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...

Az ivartalanításról:

A felelős állattartó csak akkor elleti kedvencét, ha a megszületett kölykökre szükség van. Pl. ha feltehetően lesz rá vevő, vagy valakinek el tudja ajándékozni őket.
Tisztességtelen a kicsiket kitenni az utcára, egyéb "megoldásokról" nem is kívánok említést tenni.
A közhiedelemmel ellentétben nincs az állatnak biológiai szüksége arra, hogy szüljön!
A műtét optimális időpontja az 5 hónapos kor, tehát az első ivarérést megelőző időszak.
Amerikai statisztikák szerint az ilyen fiatalon elvégzett ivartalanítások után szinte teljesen kizárhatók, az egyébként idős korban  nem ritka emlődaganatok.
A műtét később is elvégezhető, de akkor ez a statisztika már nem ennyire szép. Arra azonban ügyelnünk kell, hogy a nőstények esetében ne a vérbő tüzelés körüli időszakot válasszuk, mert ez felesleges kockázattal jár, ugyanis a nemi szerveket tápláló erek ilyenkor a többszörösére megvastagodnak.
A beavatkozás általános érzéstelenítésben, azaz "altatásban" történik mindkét nem esetében.
Vannak akik együttérzően viseltetnek kedvencükkel és sajnálják megfosztani őket a nemi örömöktől. Kérem gondoljanak bele melyik roszabb: nem kívánni vagy nem megkapni valamit?
Mindenképpen vigasztaló lehet az a tudat, hogy az ivartalanított állatok statisztikai kimutatások szerint nyugodtabbak, kevésbbé csavargósak, és hosszabb életűek.
Fel szokott merülni az elhízás lehetősége. Ez valós veszély, de csak akkor, ha kedvencünket évek hosszú során nassoltatjuk, és már nem olyan lekesen sétáltatjuk, mint kiskorában. Egyes tápgyártók speciális tápokkal igyekeznek a tulajdonosok segítségére, ha az önmérséklet kudarcot vallott. Az igazsághoz tartozik, hogy nagyon nehéz nemet mondani azoknak a kutyaszemeknek, melyek teli gyomor mellett is kérőn tekintenek ránk egy-egy jutalom falatért.


Részletekért kérem válasszon a bal eldali menüpontok közül !
Rendelési idő
Hétfő:  8-9.30, 15-18
Kedd:   8-9.30, 15-18
Szerda:            15-18
Csüt. :  8-9.30, 15-18
Péntek: 8-9.30, 15-18
Szombat: 9-11 (havonta kétszer)​
Sopron, Wesselényi u. 3.
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...