Kisállat-Ambulancia Sopron
​Szeretettel várjuk Önt és kedvencét barátságos, csendes,  virágos, zárt udvari környezetben, a rendelő előtt ingyenes parkolási lehetőséggel, Sopronban a Wesselényi u. 3. sz alatt !
Ne feledje !
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...

Orthopédiai kezelések:

Sajnos, hasonlóan, mint embernél a mozgászervi panaszok az idősödő kutyákon többnyire előjönnek. Kopások lehetnek a nyaki, az ágyéki, ritkábban a háti gerinc szakaszainál. Leggyakoribb  a lumbális porckorongsérv és csigolyameszesedés. A csigolyákon apró majd nagyobb csőröcskék képződhetnek, melyek a kilépő idegeket nyomhatják, ezzel az állatnak fájdalmat vagy érzéskiesést okozva.
Később az egymás felé nyúló csőrök
találkoznak és mintegy hidat képezve két csigolya között, stabilizálni "igyekeznek" a helyzetet.Az esetek egy részében segítenek a gyógyszerek és a kímélő életmód, máskor elkerülhetetlen a műtét.
Hajlamosítanak a orthopédiai betegségekre a nem megfelelő végtagállások, a túlsúly, a bútorokra le-fel ugrálás, a lépcsőzés, a veleszületett dyspláziák, a hosszú gerinc. Klasszikus beteg pl. a tacskó. A képeken látható kutyusért példás szeretettel nem kis anyagi áldozatot vállalva mindent megtettek gazdái, hogy újra lábra állhasson.


Az izületi betegségek egy része a fokozatos elhasználódás miatt alakul ki, máskor elég egy rossz mozdulat, egy eltévesztett ugrás, egy váratlan csavaró erő és már meg is történt a baj. Törhet a csont, szakadhatnak a tartó szalagok.
A képen egy kis nyuszi előkészítése látható térdszalag műtétre. A feltárást a szőrnyírás, fertőtlenítés és a műtéti terület steril izolálása előzi meg.A pici méretek nem könnyítették meg a munkánkat, de sikerült a térdkalács ficamot megoperálni.
Bár a műtét utáni nyugalmat ezeknél a kis állatoknál nagyon nehéz biztosítani, a nyuszika lába egész szépen rendbe jött.


Rendelési idő
Hétfő:  8-9.30, 15-18
Kedd:   8-9.30, 15-18
Szerda:            15-18
Csüt. :  8-9.30, 15-18
Péntek: 8-9.30, 15-18
Szombat: 9-11 (havonta kétszer)​
Sopron, Wesselényi u. 3.
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...