Kisállat-Ambulancia Sopron
​Szeretettel várjuk Önt és kedvencét barátságos, csendes,  virágos, zárt udvari környezetben, a rendelő előtt ingyenes parkolási lehetőséggel, Sopronban a Wesselényi u. 3. sz alatt !
Ne feledje !
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...

A teknős és a fogtömés:


Ez a pórul járt teknős a tulajdonos elmondása szerint valószínűleg leesett valahonnét. A páncélja mindenesetre darabosan összetöröt. A belső szervek kilátszottak.Mint a szállító dobozából is kiderül, jelentős vérveszteséggel került be hozzánk az Ambulanciára.

Az orrából vér folyt, ami tüdősérülésre utalt. Egyáltalán nem volt biztató a helyzet.

Előkerültek a jól bevált fogászati eszközök. A páncélon  furatokat készítettünk és a törött darabokat sebészeti varródróttal egymáshoz erősítettük.  A repedéseket fényre kötő fogászati tömőanyaggal ragasztottuk össze.


A repedések kiterjedtek a hasi páncélra is.Másfél órás munka után már egészen jól nézett  ki a "munkadarab". Sikerült a páncélt stabilizálni. A belső szervek sem érintkeztek már a külvilággal.


A jelentős vérveszteség miatt nagyon gyengének, erőtlennek látszott  a kis teki, komolyan aggódtunk az életéért. Ezért cukros infóziót is kapott az antibiotikum és a fájdalom csillapító mellé, hogy erőre kapjon.


Két nap múlva ellenőrző vizsgálatra jött vissza a kis ékszerteknős. A fotózáshoz büszkén pózolt. Mindenki örült, hogy már jobban van.
Lám néha mire is jók a fogászati eszközök ?


Rendelési idő
Hétfő:  8-9.30, 15-18
Kedd:   8-9.30, 15-18
Szerda:            15-18
Csüt. :  8-9.30, 15-18
Péntek: 8-9.30, 15-18
Szombat: 9-11 (havonta kétszer)​
Sopron, Wesselényi u. 3.
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...