Kisállat-Ambulancia Sopron
​Szeretettel várjuk Önt és kedvencét barátságos, csendes,  virágos, zárt udvari környezetben, a rendelő előtt ingyenes parkolási lehetőséggel, Sopronban a Wesselényi u. 3. sz alatt !
Ne feledje !
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...


A kiskutya és a varrótű:


A kiskutyát azzal a kórelőzménnyel hozták a Kisállat-Ambulanciára, hogy lenyelt egytűt. A gazdi észrevette, hogy a kedvence a fonallat rágja és szerette volna elvenni tőle a veszélyes játékot, de a kiskutya inkább elszaladt és a biztonság kedvéért inkább gyorsan lenyelte az egészet. Félő volt, hogy a gyomor-bélcstornában elakadt valahol, de a beleket akár át is szúrhatta volna. Biztató volt, hogy az állat panaszmentes volt, és a szájüregben sem láttuk a tűt elakadva. A has tapintása nem volt fájdalmas és nem volt láza sem a kutyusnak.

 

Nem tudtuk biztosan, hogy valóban lenyelte-e a tűt a kis gézengúz, ezért a kivizsgálást egy Rtg-felvétel elkészítésével kezdtük el. Az is előfordulhatott volna, hogy már távozott belőle. Mindenképpen szerettük volna tudni merre "jár" az idegen test a belekben.

Szerencsére a felvétel azt mutatta, hogy a tű végighaladt a gyomron és a vékonybélen keresztül a vastagbél utolsó szakaszáig.

 

Úgynevezett magfogóval a végbélbe felnyúlva elérhetővé vált a kb. 3,5 cm hosszú varrótű a hozzá tartozó cérnával. A hegyes tű méretén mi is elcsodálkoztunk, mert elég nagy volt a kutyához képest. Talán az volt az állat szerencséje, hogy a fonalas végével előre haladt a tű, ezért a bélben a hegyes vég nem lakadt el a nyálkahártyában, mert azt valószínüleg átszúrta volna. Rendelési idő
Hétfő:  8-9.30, 15-18
Kedd:   8-9.30, 15-18
Szerda:            15-18
Csüt. :  8-9.30, 15-18
Péntek: 8-9.30, 15-18
Szombat: 9-11 (havonta kétszer)​
Sopron, Wesselényi u. 3.
Sopron állatorvosa:
www.sopron-allatorvos.hu

tovább...